Kuvia matkakohteista

Katso täältä mitä voit odottaa näkeväsi Algarven rannikoilla. Kuvia mm. Lagosista, Luzista, Sagresta, Portimaosta, Carvoeirosta...

http://www.portugaltravelguide.com/index.php/78-category-south/20042-the-town-of-lagos

Kun matkailu muuten kiinnostaa, käy katsomassa tämä linkki: travel.promoteclicks.info

Portugalin rautatiet ja aikataulut ja hinnat löydät täältä:

http://www.cp.pt/passageiros/pt

ja Lissabonin liikennelaitos:

http://www.carris.pt

Lissabonin metro:

http://www.metrolisboa.pt

Portugalin lentoyhtiö:

http://www.tap.pt

Halpoja lentoja täältä:

www.momondo.com  ja täältä: http://www.ebookers.fi

ja hyviä matkavinkkejä täältä:

http://www.tripadvisor.com

 

Mukava aamiaismajoituspaikka Lagosin naapurikylässä:

http://www.casavaledalama.com/

Katso myös nämä sivut:

http://www.valedalama.net

Dream Team

It was winter of 2012-13 when this diverse group of individuals gathered to address the question: Can we say what will it take to realize the owners vision of Quinta do Vale da Lama as “An oasis of sustainable good living?” With no real experience at that point of working in this context as a team, 2013 was a journey of intensive learning for us all…

And after spending much of December unpacking that learning, and January of 2014 “Dragon Dreaming” our collective future together, we are proud to say: YES, we know what it will take – and WE are just the people we’ve been waiting for to do it!

Algarve, rantoja ja aktiivilomaa

Algarve tunnetaan hienohiekkaisista rannoista, tasokkaista golfkentistä sekä muista erinomaisista harrastusmahdollisuuksista, kuten syvänmeren kalastuksesta, sukelluksesta ja ratsastuksesta. Lapsiperheitä houkuttavat lukuisat vesi- ja teemapuistot.

Albufeiran kaupunki on kehittynyt pittoreskista kalastajakylästä suosituksi lomakohteeksi, jossa on rantapoukamia, vanhoja taloja ja paljon ravintoloita, pubeja, baareja ja kahviloita sekä moni-ilmeinen iltaelämä. Albufeiran vanhasta kaupungin osasta löytyy vielä perinteistä charmiakin.

Kannattaa vuokrata auto kun haluat tutustua ympäristöön omin neuvoin.

Katso lisää tietoa alueesta täältä:

http://www.algarve.org

 

AUTON OSTO JA REKISTERÖIMINEN PORTUGALISSA

Auton rekisteröiminen uuden omistajan nimiin tulee tehdä 60 vrk:n kuluessa kaupasta. Jos uusi omistaja laiminlyö velvollisuutensa, tulee auton käyttövero IUC sekä mahdolliset tiemaksut ja sakot ajoneuvon aikaisemmalle omistajalle. Aiemmin asian korjaaminen vaati entiseltä omistajalta ajoneuvon pidättämisen pyytämistä ja sen jälkeen rekisterikilpien peruuttamista, joka oli hankala ja pitkään kestävä menettely. Voimaan on tullut uusi laki, joka muuttaa tilanteen. Kun autokaupasta on kulunut 60 vrk eikä uusi omistaja ole rekisteröinyt ajoneuvoa omiin nimiinsä, voi vanha omistaja pyytää rekisteröintiä.

Pyynnön voi jättää kolmessa paikassa: Conservatória do Registo Automóvel tai Instituto dos Registos e Notariados tai Instituto da Mobilidade e dos Transportes tai netissä www.automovelonline.mj.pt .
Rekisteröintiä varten on esitettävä myynnin vahvistava dokumentti, jossa on oltava auton rekisterinumero sekä myyjän ja ostajan nimi ja osoite. Mikäli kirjallista todistetta myynnistä ei ole, on annettava tiedot kaupan päivämäärästä, ostajan nimi ja osoite. Viranomaiset lähettävät ostajalle tiedon rekisteröintipyynnöstä ja ostajalla on 15 päivää aikaa vastata kirjallisesti siihen. Ostaja voi kiistää ajoneuvon omistuksen. Viranomaiset päättävät sen jälkeen tehdäänkö rekisteröinti ostajan nimiin. Jos päätös on kielteinen voivat viranomaiset määrätä ajoneuvon pidättämisen.

Auton myyjä joutuu maksamaan 75 euroa esittäessään pyynnön. Hinta on 40 euroa, jos myynti on tapahtunut ennen vuoden 2013 loppua. Netissä tehtävistä pyynnöistä saa 15%:n alennuksen. 

Kun haluat lisää tietoa, mailaa minulle suoraan osoitteella

mail@123portugaliin.fi ja kerro kysymyksesi.